Smokey eyes – O variantă de interpretare în eyeliner gel.

Scris in Tips & Tricks

15
Feb


Bună! Mă numesc Amelia, sunt makeup artist din 2013, iubesc ceea ce fac, iar dacă tu ne urmărești, înseamnă că avem (cel puțin) o pasiune în comun, și anume, machiajul.

Tema acestui machiaj este smokey. Am vrut să creez un look plin de intensitate, să scot ochii în evidență, așa că am ales să  folosesc nuanțe complementare (verde pe pleoapa mobilă superioară și nuanțe de vișiniu pe arcadă și linia de direcție) pentru a pune în valoare partea superioară a feței și pentru a ieși din monotonie.
Am ales să lucrez pe eyeliner gel pentru că ador textura sa si pentru că ofera machiajelor o rezistență inegalabilă. Din experiență, pot spune că cele mai rezistente machiaje sunt realizate în această tehnică.

Așa cum îmi place mie să le zic fetelor mele, primul pas în “desenarea” feței este crearea “rochiței” pentru ochi, adică aplicarea bazei (creion, acuarele, eyeliner, etc), urmată de corecția ochilor pentru a obține efectul dorit, după care începem să ne jucăm cu minunatele culori! Am să-ți explic pas cu pas ce am făcut și ce produse am folosit pentru a-ți fi usor să le identifici, să știi ce produse să comanzi pentru trusa ta și să faci și tu un machiaj, inspirată fiind de acest material.

Prima dată am demachiat fața, am aplicat 2 bobițe de bază pentru ten mixt oil free de la Atelier Paris (deoarece modelul meu are ten mixt), apoi am aplicat prin mișcări de tapotare, fond de ten waterproof (are acoperire foarte bună) FLW3NB și FLW2Y de la Atelier (întrucât modelul meu avea pistrui și ușoare pete de roșeață, am combinat 2 tipuri de fond de ten, NB conține pigment verde și neutralizează roșeața, iar Y conține pigment galben și uniformizează pistruii). Nu știai? Fondurile de ten Atelier se pot combina cum vrei tu! Indiferent de gradul de acoperire (aerograf, waterproof, anti-age etc.) sau de pigmentul conținut. Excesul de fond de ten l-am luat prin mișcări de tapotare, folosind un beauty blender.

Următorul pas a fost să aplic anticearcăn (a doua nuanță din paleta de corectoare Atelier CAPC2), după care am pudrat fața, folosind pudră pulbere translucentă Atelier PLMN (se adaptează oricărei nuanțe de ten).
Sculptarea am făcut-o începând de la primele fire de păr (de sub “perciuni”), dedesubtul osului zigomatic, fără a intra însă în șanțul naziodal, folosind nuanțe de maro închis din paleta T22 Atelier (a patra și a 3-a nuanță). Pe volumul pomeților am aplicat blush Atelier PLE9P, iar ca iluminator am folosit pigment Cinecitta 66.
Următorul pas a fost stilizarea sprâncenelor, pe care am realizat-o folosind paleta de sprâncene TE10 Atelier (este o paletă minunată, care conține pigmenți pentru toate nuanțele de păr).
La ochi, pentru bază, am folosit eyeliner ivory (se pune o cantitate mică de eyeliner pe care o tapotezi cu grijă și o uniformizezi spre interior) și maro  (EIW si ECHW), Cinecitta în colțul interior. La eyeliner e important să iei în calcul faptul că trebuie să lucrezi rapid cu el, altfel se usucă, clienta trebuie să tina ochii închiși până începi să fixezi cu farduri, altfel se poate strânge fardul în pliuri. Un alt aspect esențial în aplicarea corectă a eyelinerului este că nu trebuie să pui cantitate mare, riscând să îți iasă pătat și să se strângă!
Îți recomand să lucrezi (rapid!) cu o pensulă sintetică. Una pentru nuanța ivory și încă una pentru nuanța maro. Arcada am fixat-o cu pastel PL05 (este un fard copt presat cu irizații bej-roze), pe pleoapa mobilă superioară am folosit paleta T28, am trasat linia de direcție cu creionul Cascade of Colours 201 (cu mișcări scurte “du-te vino” trasezi linia de direcție, apoi faci hașurile cu creionul și cu o pensulă mică plată estompezi marginile hașurilor), cu paletele T17 si T29 am fixat hașurile liniei de direcție și cele de pe arcadă (încep mereu de la culorile cele mai deschise cu care fac trecerea spre piele, la culorile cele mai inchise).

Fardurile le aplic mereu cu pensule plată, prin mișcări de tapotare și le așez pe diagonală. Chiar și la smokey, consider că trebuie să fie o trecere frumoasă între culori, evitând efectul de “Panda”.

Pentru a da un plus de strălucire, am adăugat SP03 în colțul interior, iar pe trecerile dintre valorile deschise și cele închise am tapotat usor pigment perlat PP19.
Mucoasa am evidențiat-o folosind eyeliner gel negru ENW și am fixat-o cu ultima nuanță din T02 (este important să fixexi cu fard eyelinerul din interior pentru că ii dai o mai bună rezistență).

Ultimul pas a fost conturarea buzelor. Folosesc creionul de buze din 2 motive: unul e faptul că pot corecta micile imperfecțiuni ale buzelor, iar al doilea este faptul că ii dă o mai mare rezistența rujului. Deoarece am pus accentul pe ochi, am ales să fac buzele nude-roze. Regula spune că dacă pui accentul pe ochi, buzele sa fie simple sau invers (să știi că putem încălca această regulă uneori,dar e important să știi care este cea de bază! ).
Ca și creion de buze am folosit Cascade of Colours 329 și paleta de rujuri PAL22. Vă pup!

5 comentarii

Loredana says:

Superb <3.O sa incerc si eu tehnica eyeliner gel, nu a, folosit-o pana acum

Mihaela Crepcia says:

Foarte frumos! Succes in continuare!

madalina elena says:

Like like like

Emilia says:

Imi doream sa vad cum se aplica acesta tehnica.Astept si alte materiale !Multumesc!

Alina says:

Frumos …frumos..! Daca se poate la sfârșitul machiajului sa scrieți exact …ca la celelalte filmări ..( pe fața modelului ce s a folosit exact..ochi/buze / etc …:) Imi era mult mai ușor ..!!! Multumesc

Comenteaza