Oxana Novacovici – Despre tehnica acuarelei

Scris in Makeup NEWS, Tips & Tricks

07
Apr
cover blog acuarele

Salut! Oxana Novacovici sunt.

Acum ceva timp, am acordat un interviu pentru Les Professionnels Magazine in care am vorbit despre tehnica acuarelei, cu ce pensule de aplica produsul si cum se utilizeaza corect. Am vrut sa impartasesc acest lucru si cu voi, asa ca va provoc sa cititi in continuare.

Spune-ne mai multe despre modalitatea in care se efectueaza machiajul in tehnica acuarelei? Folosesti pensule speciale sau produse diferite de machiajul clasic?
Principalul truc pentru realizarea corecta a acestei tehnici este ca la aplicarea acuarelei pe pleoapa sa nu se utilizeze apa in exces, altfel textura neuniforma a acuarelei se va vedea prin farduri iar machiajul va avea un aspect patat. Pensula ar trebui să fie semi-uscata! Acuarela poate fi uscata (compacta), cremoasa, lichida, mata, sidefata sau fosforescenta. Poate fi aplicata cu pensula sau buretele, in functie de zona de aplicare. Pensulele utilizate pot fi din fir de par natural sau artificial, personal le prefer pe cele artificiale.

In România machiajul in tehnica acuarelei nu este foarte des intalnit, difera atat de mult de tehnicile uzuale?
Lucrul in tehnica acuarelei este un trend destul de nou in Romania. Un machiaj realizat in acuarela presupune ca schema de baza sa fie construita in acuarel; fardurile si pigmentii fiind utilizati doar pentru a fixa si/sau a adauga noi variatii cromatice, a obtine culori secundare sau tertiare. In Romania se lucreaza mai mult in farduri, fara o baza cromatica. Desi inca nu este foarte larg raspandit, acest stil de machiaj se bucura de o mare popularitate: un make-up in tehnica acuarelei este un machiaj in care culorile sunt mai saturate, mai intense si mai vii, cu rezistenta sporita, dar care se spala usor.

Cu siguranta exista un specialist al acestei tehnici pe care il admiri in mod deosebit, ne poti spune despre cine este vorba? 
Make-up artistii din Rusia sunt preferatii mei, pentru ca au un stil foarte logic, tehnic, de imbinare a culorilor si de respectare a volumelor, a liniilor fetei si a teoriei culorilor. Preferatele mele sunt Valeria Kutan și Liudmila Tarakanova, ambele premiate mondial la concursuri de machiaj si membre in juriul celor mai importante concursuri de make-up din lume.

Machiajul in tehnica acuarelei este unul puternic ce poate fi utilizat doar pentru evenimente speciale sau poate fi purtat periodic?
Tehnica acuarelei este foarte potrivita pentru sedinte foto/video, machiaje de podium si fantezie, spectacole, la petreceri de copii pentru crearea personajelor de poveste, fiind mult mai intens si vizibil de la distanta. Va permite obtinerea unor culori stralucitoare, saturate, iar make-up-ul este mai durabil si mai stilizat. In cadrul sedintelor foto machiajul in acuarela este de neinlocuit: el isi pastreaza 90% din culoare, in cazul machiajului clasic se pierde cam 40% din intensitatea culorii din cauza luminii puternice. In plus, nu provoaca alergii. Pana acum, aceasta tehnică a fost utilizata numai in body art si face art, dar acum are o intrebuintare mult mai larga, chiar si la machiajul de mireasa si de seara. Totul depinde de culoarea care o alegi pentru machiaj: pentru un machiaj de mireasa selectezi o culoare mai pastelata si nu aplici in strat foarte gros produsul.

Ne-ai expus deja o multime de avantaje ale acestei tehnici, insa in ceea ce priveste rezitenta ce ne poti spune?
Un machiaj efectuat corect în tehnica acuarelei are o rezistență garantată de 24 de ore, arătând la fel de bine și după acest interval de timp. Textura acuarelei este mai compactă ca a fardurilor și odată ce este fixată cu un pigment, pastel sau fard, rezistența ei crește extrem de mult. Însă repet, rezistența machiajului depinde foarte mult de aplicarea corectă.

Cu siguranță vor fi mulți make-up artiști care își vor dori să stăpânească această tehnică, ce sfaturi le dai pentru a învața mai repede?
Machiajul in acuarela necesita o anumita dexteritate si rapiditate. Pentru a stapani aceasta tehnica este nevoie de mult exercitiu, de insusire a teoriei culorilor si intelegere a pigmentilor naturali din piele si par. In plus trebuie exersata cantitatea de apa utilizata. Make-up-ul artistul trebuie de asemenea sa identifice anumite probleme, machiajul in tehnica acuarelei nu se potriveste tuturor persoanelor, depinde foarte mult ce tip de piele are clienta, varsta acesteia si daca aceasta are riduri. Toate aceste lucruri trebuie luate in calcul atunci cand se opteaza pentru realizarea unui machiaj in acuarela. Personal, recomand studierea acestei tehnici la un nivel mai avansat, dupa ce ai invatat machiajul in tehnica creionului, aceasta explica cum poate fi construita forma machiajului in functie de caracteristicile anatomice ale fetei (riduri, adancituri si volume ale fetei). Primul pas in realizarea unui machiaj corect este sa ai cunostinte de anatomiei a fetei, de anumite limite impuse de forma, amplasarea si dimensiunea ochilor in corelatie cu celalalte trasaturi ale fetei, cat si care este raportul in sistemul umbra-semiumbra.

page

Un machiaj in tehnica acuarelei va garanta un look mai viu si mai intens, corect din toate punctele de vedere, nu doar o pata de culoare.
Aici gasiti si articolul din Les Professionnels Magazine.

Cu drag,

Oxana Novacovici

nu sunt comentarii

Comenteaza